Podium de Flux, Zaandam

Buy Tickets


Attend on Facebook

Pressure Busspipe backed by I Grade Dub | Podium de Flux

Op zondag 22 maart staat niemand minder dan Pressure Busspipe bij ons in de Flux. Deze bobo/roots zanger scoorde zijn grote reggaehit met de girls anthem ‘Love & Affection’ van zijn gelijknamige goed ontvangen debuut album. Zijn stijl ligt de in de lijn van Sizzla, Jah Mason en Lutuan Fyah, melodieus en conscious. Pressure is afkomstig van de Maagdeneilandenen het komt bijna niet voor dat een niet-Jamaicaanse artiest doorbreekt op Jamaica.

Als we denken aan de Maagdeneilanden, is reggae niet meteen iets wat ons te binnen schiet. Maar wie Laurent “Tippy I” Alfred kent, weet wel beter. Deze producer en oprichter van I Grade Records is vaste host van het Dub In The Rainforest festival op zijn geboorte-eiland Saint Croix. Het spreekt dus voor zich dat hij de dub- en reggaescene op het eiland aanzienlijk heeft beïnvloed.

Sinds het oprichten van zijn platenlabel in 2001 heeft Tippy I al meer dan meer dan 30 albums geproducet en gemixt, vaak in samenwerking met rootsreggae artiesten als Midnite, Pressure, Glen Washington, Cornel Campbell, enz. In Brooklyn was hij een tijd lang lid van het Downbeat Production Collective, dat onder anderen met Jay-Z samenwerkte. Sinds 2005 is Saint Croix opnieuw zijn thuisbasis, heeft hij samen met het Zion I Kings collectief een nieuwe sound gecreëerd dat trouw blijft aan de rootsreggae, maar dan met een vernieuwende HD-kwaliteit en progressieve creativiteit.